Ajankohtaista

Pisararata katusuunnittelu

Asemien (3 kpl), ajotunneleiden suuaukkojen (3 kpl) ja kuilujen maanpäällisten alueiden katu-, liikenne- ja ympäristösuunnittelu. Tehtävään on sisältynyt lisäksi geo-, kuivatus- ja vesihuoltosuunnittelu sekä koordinointi ja yhteensovitus arkkitehti-, kalliorakennus- ja rakennesuunnittelun kanssa. Vaativat työnaikaiset liikennejärjestelyt sisältäen raitioliikenteen sekä silta- ja taitorakenteiden yhteensovittamisen.

Pisararata yhdistää pääradan ja rantaradan kaupunkiraiteet Helsingin kantakaupungin kiertävällä n. 7,2 kilometrin pituisella ratalenkillä. Rata on kaksiraiteinen ja sijoittuu kalliotunneliin noin kuuden kilometrin matkalla. Pisararadalla tavoitellaan junaliikenteen palvelukyvyn, kapasiteetin ja toimintavarmuuden parantamista sekä Helsingin keskustan joukkoliikenneyhteyksien parantamista.

Pisararadan rakentaminen aiheuttaa valmistuttuaan ja radan rakennusaikana väliaikaisia sekä myöhemmin pysyviäkin muutoksia katu- ja kevyenliikenteen väyläverkkoon erityisesti Alppipuiston ja Vauhtitien yhteydessä tunneleiden suuaukkojen sijoittuessa näille alueille.

Tilaaja: Liikennevirasto