Ajankohtaista

Emilia Taskinen Finnmap Infran hallitukseen

Liikennesuunnittelija ja työntekijämme Emilia Taskinen on aloittanut Finnmap Infran hallituksessa. Emilialla on aktiivinen ote, aiempaa kokemusta päätöksenteosta ja tuoretta näkemystä. Lisäksi Emilian kutsuminen hallituksen jäseneksi tukee yrityksemme tavoitetta lisätä hallitustyöskentelyn läpinäkyvyyttä sekä tasa-arvoa ja moniäänisyyttä päätöksenteossa.

”On ihan ok olla kiintiönainen tässä tapauksessa. Toki haluan saavuttaa tällaisia pestejä kompetenssini ansiosta. Yrityksen kannalta on kuitenkin tärkeää tunnistaa ongelmat, joita päätöksentekijöiden samankaltaisuudesta voi seurata ja pyrkiä korjaamaan tilannetta suosimalla iältään, sukupuoleltaan ja taustaltaan erilaisia ihmisiä hallitukseen.”

Jos hallituksessa on ainoastaan miehiä, asia on tärkeä ja siitä on pystyttävä puhumaan. Hallituksen monimuotoisuuden ja tasa-arvoisuuden lisääntyminen parantaa hallituksen toimivuutta ja kykyä toimia yhtiön ja osakkeenomistajien parhaaksi.

”Arvostan, että minua pyydetiin tähän hommaan. Olen niitä ihmisiä, joita kiinnostaa, millaisessa kunnossa firma on. Haluan olla perillä asioista ja mukana vaikuttamassa siihen, mitä yritys tekee.”

”Minulla on kokemusta erilaisista hallituksista. Ymmärrän, mitä työskentely voi parhaimmillaan olla ja tunnistan myös heikkoudet.”

Emilia näkee hallitustyöskentelyssä vain mahdollisuuksia: keskisuuren yrityksen organisaatiossa on hyvät edellytykset vaikuttaa ja saada aikaan. Firman työntekijänä hän haluaa ottaa myös henkilöstön näkökulman huomioon, koska se on arkielämän tarttumapinta päätöksiin.