Ajankohtaista

Yhteishenki yhä voimissaan

Pitkäaikainen työntekijämme Ari Vesola viettää viisikymppisiään. Mikä on saanut hänet viihtymään meillä 20 vuoden ajan?

– Hyvä ja kannustava ilmapiiri. Se on ollut Finnmap Infran vahvuus aina, Ari kertoo.

Arin mukaan alkuvuosien yhteishenki on säilynyt, vaikka moni asia on vuosien varrella mennyt eteenpäin.

– Työssä ei jää yksin – apua saa aina tarvittaessa ja työyhteisö on tiivis, vaikka kasvua onkin ollut paljon viime vuosina.

Vakituinen työsopimus houkutteli Tampereella syntyneen ja asuneen Arin Helsinkiin Finnmap Infraan syksyllä 2000. Muutto pääkaupunkiseudulle ei kuitenkaan millään lailla hirvittänyt, Tampereelle kun pääsee nopeasti vanhempia ja veljen perhettä tervehtimään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisinä vuosina Ari työskenteli Paavo Ollikaisen ohjauksessa. Vähitellen vastuu kasvoi pääsuunnittelijan ja projektipäällikön tehtäviin. Lukuisista vaativista projekteistaan Ari mainitsee Ylikylän puistokadun Laajasalossa, jossa suuret putket aiheuttivat omat haasteensa. Lisäksi vanhan soramontun paikalle kunnostettu Vetokannaksen uimaranta Länsi-Vantaalla on Arille läheinen hanke, sillä hän käy itsekin siellä uimassa.

Arin mukaan alan nopea kehittyminen tekee vesihuoltosuunnittelusta haastavaa ja mielenkiintoista. Uusia ohjelmistojakin on aika ajoin otettava haltuun.
– Ja kyllähän suunnittelu erityistä tarkkuutta vaatii, ettei tule törmäyksiä putkien kanssa.

Ari juhlii merkkipäiväänsä mökillä perheen kesken. Mökkeilyn lisäksi lempiharrastuksiin kuuluu valokuvaus. Kuvaamismatkoillaan Ari taltioi mm. historiallisia ja maantieteellisiä kohteita, kuten kirkkoja, majakoita, kunnantaloja ja kuntarajakylttejä.

Ari tunnetaan myös intohimoisena joukkoliikenneharrastajana. Kotimaan junamatkailun lisäksi hän on kerännyt raidekilometrejä esimerkiksi Keski-Euroopassa, Baltiassa ja Pohjoismaissa.