Ajankohtaista

Niko Janhusesta tieosaston päällikkö

Niko Janhunen on nimitetty Finnmap tieosaston osastopäälliköksi nykyisen osastopäällikön Teemu Tuhkasen siirtyessä toimitusjohtajan varamieheksi ja muut asiantuntijapalvelut -osaston osastopäälliköksi.

Niko Janhunen on jo muutaman vuoden toiminut tieosaston apulaisosastopäällikkönä ja oman tiiminsä lähiesimiehenä. Hän tunnistaa uuden pestin mukanaan tuomat ajankäytön haasteet, mutta pyrkii olemaan läsnä oleva ja kuunteleva esimies.

– Meillä on Teemun jäljiltä tieosastolla paletti hyvin kasassa ja tiedostamme toistemme vahvuudet. Pyrin siihen, että jatkossa saamme vielä paremmin ulosmitattua yksilöiden potentiaalin. Haluan myös vahvistaa entisestään osastomme me-henkeä ja tunnetta, että niin ylä- kuin alamäetkin kohdataan yhdessä, Niko kuvaa.

Finnmap Infrassa vuodesta 2007 työskennellyt Niko on toiminut projektipäällikkönä tiesuunnitteluhankkeissa viimeiset viisi vuotta. Lisäksi hän on ollut aktiivisesti kehittämässä alan tietomallinnusta ja toiminut infrasuunnittelun asiantuntijatehtävissä, muun muassa tilaajan teknisenä asiantuntijana E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritie-elinkaarihankkeessa.

Nikolla on paljon kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Hän katsoo, että tieosaston tulisi jatkossa fokusoida entistä enemmän yleissuunnitelmavaiheen toimeksiantoihin ja vahvistaa yhteistyötä urakoitsijoiden kanssa. Nikolle on tärkeää vaalia Finnmap Infran erinomaista tiimihenkeä.

– Finnmapissa on lämminhenkinen ja yhteen hiileen puhaltava työporukka, joka viihtyy yhdessä myös vapaa-ajalla.  Töitä tehdään tosissaan ja ammattiylpeydellä, mutta ei tosikkoina, Niko tiivistää.

 

Niko J kuva 10219