Ajankohtaista

Taneli Nissinen aloittaa liikennesuunnittelun vetäjänä

Finnmap Infran liikennesuunnittelupalvelujen osasto- ja projektipäälliköksi on nimitetty ins. AMK Taneli Nissinen. Tanelilla kokemusta Helsingin kaupunkiliikenteen suunnittelusta 8 vuoden ajalta. Hän näkee liikennesuunnittelupalvelujen kehittämisen ja monipuolistamisen luonnollisena jatkeena Finnmap Infran nykyiselle palveluille.

Alla Tanelin vastaukset kysytyimpiin kysymyksiin.

Millainen on työkokemuksesi?
– Viimeiset kahdeksan vuotta olen työskennellyt Helsingin kaupungilla kaupunkiliikenteen suunnittelutehtävissä. Eniten aikaa on kulunut kaavoituksen liikennesuunnitteluun, raitiotiesuunnitteluun ja parina viime vuonna myös esimiestehtäviin. Ennen kaupungilla aloittamista työskentelin muutaman vuoden Sitossa ja Rambollilla liikennesuunnittelijana.

Mitä olet opiskellut?
– Tittelini on insinööri (AMK). Valmistuin Metropoliasta rakennustekniikan/ ympäristörakentamisen koulutusohjelmasta vuonna 2011.

Mikä Finnmap Infrassa herätti kiinnostuksesi?
– Finnmap Infra on ollut mukava ja mutkaton yhteistyökumppani Helsingin katusuunnitteluhommissa. Tekemisestä on välittynyt hyvä kuva ulospäin.

Mitä odotat uudelta tehtävältäsi?
– Suurimmat odotukset liittyvät liikennesuunnitteluosaston rakentamiseen tiiviissä yhteistyössä muiden osastojen kanssa. Odotan myös tekemisen meininkiä projekteissa.

Millaiset ovat tavoitteesi liikennesuunnittelupalvelujen vetäjänä?
– Haluan, että liikennesuunnittelusta kasvaa luonnollinen jatke Finnmapin jo olemassa oleville palveluille. Näen meillä olevan mahdollisuuksia toimia kaupunkiliikenteen esi- ja yleissuunnittelutehtävissä niin kaupunkien kuin myös kaupunkeihin sijoittumista suunnittelevien hankkeiden apuna. Odotan tiivistä yhteistyötä etenkin katusuunnittelijoiden, mutta tietenkin myös muiden osastojen kanssa. Tulevaisuuden tavoitteena on laajentaa palveluntarjontaamme siten, että se kattaa asiakkaiden liikennesuunnittelutarpeet monipuolisesti hankkeiden eri vaiheissa.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
– Suunnistus kiinnostaa ja luonto sekä liikunta muutenkin ovat tärkeitä. Käyn aika paljon elokuvissa, teatterissa ja katson netistä sarjoja.