Referenssit

Pasilan Konepaja-alue

Pasilan Konepajan alue rakentuu vanhalle VR:n varikkoalueelle, jossa osa rakennuskannasta on suojeltu. Asuinkortteleiden keskellä vanha ratapiha muuttuu Konepajanpuistoksi.

Alueella on Finnmap Infran suunnittelmien mukaisesti rakentunut Teollisuuskadun laajennus ja saneeraus, uusi raitiolinja nro 9 sekä asuinkortteleita ympäröiviä katualueita tukimuureineen ja portaineen. Parhaillaan meillä on työpöydällä alueen eteläosa (Traverssikadun ja Sturenkadun välinen alue), josta on kehittymässä mielenkiintoinen kaupunkitila historiallisine puitteineen ja uusine toimintoineen.

Monipuolisen kohteen erityispiirteitä ovat olleet mm:

– Suunnittelualueen suojeltava rakennus on perustettu puupaaluille, joiden säilyminen on turvattu pysyvällä ponttiseinärakenteella ja uusien asuinrakennuskiinteistöjen kattovesin imeyttämisellä tämän taakse.

– Alueen korkeuseroja tasaa massiivinen graniittitukimuuri ja kahdet lämmityskaapelein sulana pidettävät portaat. Osalla tukimuuria käytettiin alueen vanhan muurin kiviä.

– Suuri määrä kadun alaista (nykyistä ja uutta) kunnallistekniikkaa: mm. tulvaviemäri (2000B), kaukojäähdytys (DN700), kaukolämpö, kaasu ja laajat tele- ja sähkökaapelien putkitukset.

– Osa kaduista ja vesihuollosta on perustettu paalulaatoille.