Ajankohtaista

Diplomi-insinööriksi työn ohessa

Finnmap Infrassa ja Solwers-konsernissa tuetaan työntekijöiden mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittää ammattitaitoaan. Meillä kalliorakennesuunnittelijana työskentelevä Cassandra af Hällström saa tänä keväänä diplomi-insinöörin paperit erikoistumisalanaan kalliotekniikka. Huikea juttu ja mahtavat onnittelut!

Cassandra osoitti suurta sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä suorittaessaan diplomi-insinöörin tutkinnon 2,5 vuodessa työn ohessa. Hänellä on ennestään maisterin tutkinto geologiasta.

Miksi päätit lähteä opiskelemaan diplomi-insinööriksi?

”Oli vain sellainen vahva intuitio ja ”gut feeling”, että voisin ehkä pärjätä teknisissäkin opinoissa. Kiinnostuin kalliotekniikasta töiden kautta. Meillä on samassa talossa sekä geologian että kalliorakenteiden osaamista, jotka tukevat toinen toisiaan. Halusin laajentaa perspektiiviäni kokonaisvaltaisemmaksi.”

Miten työpaikalla tuettiin opiskeluasi?

”Töissä kaikki ovat olleet tosi ymmärtäväisiä – työskentely sujui jouhevasti opintojen ehdoilla. Olen saanut joustavasti säädellä työtuntien määrää. Keskimäärin tein 80 %:sta työaikaa. Etätyömahdollisuus on myös ollut suuri etu. Työkaverit ovat tsempanneet minua, mikä on antanut paljon motivaatiota ja auttanut jaksamaan.”

Mitä hyötyä työkokemuksesta oli opinnoissa?

”Opiskeluissa tulee vastaan valtava määrä tietoa. Työkokemuksen pohjalta siitä osaa suodattaa itselleen ja ammattitaidolleen hyödyllisimmän osan. Myös kursseja pystyy priorisoimaan paremmin ja laittamaan panokset sinne, mistä uskoo olevan eniten hyötyä. Ymmärrys muodostuu, kun työssä ja opinnoissa opitut asiat sulautuvat toisiinsa. Työelämä on myös opettanut, ettei kaikkea kannata tehdä viime minuutilla.”

Mikä on vinkkisi lisäkoulutusta harkitsevalle?

”Älä emmi, vaan mene ja tee. Jos idea opinnoista syntyy, se on jo osa sitä intuitioita. Kannattaa poistua mukavuusalueelta, se palkitsee ja lisää itseluottamusta.”