Ajankohtaista

Rockplan sulautuu Finnmap Infraan

Suunnittelutoimistot Finnmap Infra Oy ja Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd yhdistyvät Finnmap Infran nimen alle. Finnmap Infra on yhdyskuntasuunnittelun ja rakennetun ympäristön asiantuntijapalveluita tarjoava konsulttitoimisto. Rockplan on maanalaisen rakentamisen konsultointiin keskittynyt moniosaaja sekä tunneli- ja kalliorakennussuunnittelun erikoisasiantuntija.

Yhdistymisen myötä Rockplanin 20 työntekijää siirtyvät Finnmap Infran palvelukseen. Jatkossa Finnmap Infra palvelee asiakkaitaan yli 100 asiantuntijan voimin. Saman katon alta löytyy erikoisosaamista mm. tie-, rata-, kalliotekniikkasuunnitteluun sekä geotekniikan, valaistuksen, siltojen ja erikoisrakenteiden suunnitteluun. Tarjoamme myös ympäristö- ja tienpidon konsultointia. Rockplanin nimi säilyy aputoiminimenä.

”Haluamme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti laaja-alaisissakin projekteissa. Yhdistämällä asiantuntijat yhteen, sopivan kokoiseen organisaatioon, myös resursointi on joustavampaa muuttuvissa suhdanteissa”, toteaa Finnmap Infran toimitusjohtaja Kaarle Korhonen.

Rockplanin ja Finnmap Infran yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2022 oli 9,1 Me. Molemmat yritykset ovat osa nopeasti kasvavaa Solwers-konsernia, joka toimii kasvualustana yhteensä 24 tekniseen konsultointiin ja suunnitteluun erikoistuneelle yritykselle. Konserni työllistää yli 600 osaajaa Suomessa ja Ruotsissa.

Kuva: Rockplan ja Finnmap Infra ovat tehneet jo vuosia tiivistä yhteistyötä. Muun muassa Vuosaaren sataman Porvarinlahden tietunnelien ja Labbackan rautatietunnelin suunnittelu on yksi yritysten yhteistyöprojekteista.